Dag van de Borgergroep

Installatie Scouts

Tijdens de afgelopen opkomst hebben wij een mooie groep van maar liefst 8 scouts geïnstalleerd. Na een aantal challenges gedaan te hebben kon het serieuze gedeelte beginnen. Aangezien Thomas alweer een aardige tijd leiding geeft was hij ook aan de beurt. Gefeliciteerd Thomas en welkom als officiële scoutsleiding!

Nord 2017

Noorwegen was voor mij een van de beste keuzes in mijn hele tijd als scouting lid, het was zeker een grote expeditie maar als je daar aankomt na een halve dag vliegen is het alles waard. De complete omgeving, de natuur en natuurlijk alle mensen. Het was een geweldige ervaring om zo’n kamp te delen met ruig weg 9000 andere scouts, explorers en welpen (al heten ze daar wel anders). Iedereen komt naar zo’n kamp om zijn hobby en passie te delen met anderen en dit maakt het kamp een geweldig leuke gebeurtenis.

Iedereen die ik daar tegen ben gekomen was vriendelijk leuk en uniek in zijn eigen manier. Het praten met andere groepen van andere landen en zelfs andere werelddelen is echt geweldig. Dan pas zie je hoe groot scouting eigenlijk is. We zijn na een adembenemende vlucht naar Bodo echt in een andere wereld terecht gekomen, een wereld met eindeloze bergen en dalen en sneeuw op elke bergtop, Daar zijn we vanaf het vliegveld de weg gewezen naar het kampterrein (dat trouwens echt niet te missen was). Daar was alles wat je maar kunt bedenken, een sauna een escaperoom, vuurplaatsen, cafés en overal allemaal aardige mensen. Ik kan amper beschrijven hoe het is om daar rond te lopen, ik kan je verzekeren dat wanneer je van te voren denkt “dit is best ver vliegen of kost veel geld” het is oprecht alles waard. We hebben er van alles meegemaakt. We zijn door de bergen gelopen voor 2 dagen en hebben overnacht in de bossen van de Noorse bergen, we hebben elanden gezien en gedronken uit de gletsjer rivieren het kon niet dichter bij de natuur staan als dat. We hebben op een zeilschip in de Noorse fjorden gezeild en mochten zelf sturen en in de mast klimmen. Er was ongelofelijk veel te doen. Ik heb er ook veel leuke vrienden aan over gehouden.

Als ik het allemaal nog een keertje zou kunnen doen zou ik het zonder na te denken doen.

Gerwin Soepboer.

 

Rabobank leden sponsoring

Beste scoutingleden, familie, vrienden,

ja, u leest het goed. als lid van de rabobank sneek-zuidwestfriesland heeft u de mogelijkheid om € 5 uit het sponsorbudget van de rabobank weg te geven aan de vereniging of stichting die ú een warm hart toedraagt. dat is voor u toch ook scouting de borgergroep? doet u mee?

hoe?

  • u heeft een rekening bij rabobank sneek-zuidwestfriesland
  • ga naar de website https://www.rabobank.nl/lokale-bank/sneek-zuidwestfriesland/stemmen-voor-rabo-ledensponsoring/
  • klik op het tabje “breng hier uw stem uit”
  • kies onderaan op “breng hier uw stem uit” en vul alle gegevens in. de code voor scouting de borgergroep = code rls166
  • bent u geen lid, maar wilt u wel stemmen? op het stemformulier kunt u aangeven dat u lid wilt worden (gratis)
  • stemmen kan de hele maand december, maximaal één stem per lid.

met vriendelijk groet,

bestuur en leden scouting de borgergroep

Top
We slaan op welke browser je gebruikt. Dit gebruiken we om te kijken welke pagina’s op de site bezocht worden en waar onze bezoekers vandaan komen. Als je dit niet wilt, slaan je keuze voor een jaar op in een cookie. Vind je het OK als we je bezoek bijhouden? Dat is goed, nee dank je.
454