Doden herdenking 2020

Ieder jaar helpen wij als scouting op verzoek van de Stichting Nationale Herdenking Joure bij de Dodenherdenking op 4 mei. Door de omstandigheden van de coronacrisis zal de herdenking dit jaar in een andere vorm plaatsvinden. Omdat het dit jaar extra speciaal is, want we vieren ook 75 jaar vrijheid, willen we als scouting toch graag ons steentje bijdragen. Dat gaan we doen in de vorm van herdenkingssteentjes. En daar kun jij aan meedoen!

In overleg en samen met Stichting Nationale Herdenking Joure gaan we herdenkingssteentjes verzamelen, welke we op 4 mei een mooie plek gaan geven in park Ter Huivra in het centrum van Joure. De steentjes worden in de vorm van een vrijheidsfakkel en het getal 75 gelegd.

Iedereen draagt een steentje bij aan de herdenking

Iedereen kan een (kiezel)steentje van maximaal 5 cm inleveren. Je mag het steentje ook beschilderen (watervaste verf liefst wit, maar mag ook blauw of rood) of er een naam of korte tekst of tekening op zetten, waardoor het een herdenkingssteentje wordt. Het herdenkingssteentje kun je van 29 april t/m 2 mei inleveren in de kratten op de volgende adressen in Joure: Kerkstraat 8, Prins Bernardlaan 120, Dûkdalf 11 en bij het scoutinggebouw aan de Koarte Ekers. 

Vind je het leuk om zelf ook steentjes te verzamelen in je straat, dan kun je ook een kratje bij je huis zetten. Je kunt dan een poster maken en op het kratje plakken. En eventueel een briefje bij je buren door de brievenbus doen. Poster en briefje kun je aanvragen door een mail te sturen naar: [email protected].

Heb je zelf steentjes verzameld in je straat, dan vragen wij je deze zaterdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur bij het scoutinggebouw in te leveren. Houd hierbij rekening met de 1,5 meter afstand tot anderen, mochten er meerdere scouts tegelijk komen. 

Wij zorgen er dan voor dat de steentjes op 4 mei in een mooie vorm worden gelegd en naar de speciale plek worden gebracht. 

Draag jij ook je steentje bij?

Your comment